Het enige dat je hoeft te doen als je overstapt is zelf de meterstanden doorgeven. Hier wordt door je nieuwe energieleverancier naar gevraagd. Met een slimme meter worden de meterstanden automatisch uitgelezen en doorgestuurd naar de energieleverancier, tenzij je anders hebt aangegeven. De rest wordt allemaal voor je geregeld. Wacht dus niet langer en ga direct overstappen van stroomaanbieder in Gelderland.

 

Meterstanden doorgeven in Gelderland

Overstappen via goedkoopstestroomvergelijken.nl is gemakkelijk en alle ingewikkelde zaken worden voor je geregeld. Je dient enkel nog je meterstanden door te geven wanneer je nieuwe energieleverancier hier om vraagt. Dit zal rond de ingangsdatum van het nieuwe contract gebeuren bij een overstap. Als je nog geen slimme meter hebt dan zal de energieleverancier jaarlijks vragen om de meterstanden door te geven. Met deze gegevens kunnen ze het jaarverbruik vaststellen en de jaarafrekening opmaken. Heb je een slimme meter dan worden je meterstanden automatisch uitgelezen en doorgestuurd naar je energieleverancier, tenzij je dit niet wil en stopzet.

 

Betaal ik een opzegvergoeding of boete?

Overstappen via goedkoopstestroomvergelijken.nl is geheel gratis en kan eigenlijk altijd. Een vast contract kun je binnen 3 maanden voor het verstrijken van de einddatum opzeggen. Doe je dit eerder dan zal je huidige energieleverancier een opzegvergoeding berekenen. Als je een maandelijks op te zeggen contract hebt dan kun je deze zonder extra kosten opzeggen, je hebt dan een opzegtermijn van 30 dagen.

 

Moet ik zelf mijn energiecontract opzeggen?

Nee, wanneer je overstapt wordt het opzeggen van je huidige energiecontract geregeld door je nieuwe energieleverancier. De nieuwe energieleverancier houdt automatisch rekening met de wettelijke bedenktijd van 14 dagen en de opzegtermijn van je huidige energiecontract. Als je gaat verhuizen en je wisselt van energieleverancier, dien je wel zelf je huidige energiecontract op te zeggen. De energieleverancier in je nieuwe huis weet immers niet wie de energieleverancier is geweest in je oude huis. Het oude energiecontract kan daarom niet voor je worden opgezegd.

 

Kies voor korting

Wanneer je in 2021 overstap van energieleverancier kun je veel korting krijgen. Deze nieuwe klanten korting of cashback wordt aan het eind van de contracttermijn uitbetaald. Welkomstbonussen van €200 tot €300 zijn niet ongewoon. Ook jij kunt daarvan profiteren door te kiezen voor een 1 jarig abonnement van bijvoorbeeld Oxxio, Vattenfall, Eneco of Essent. Via de verschillende vergelijkers kun je de tarieven eenvoudig met elkaar vergelijken en kiezen voor de goedkoopste stroomleverancier in Gelderland.